Интересни факти

ЗА СТРАСТТА В МАЛКА ЧАША ПО СВЕТА!

ЗА СТРАСТТА В МАЛКА ЧАША ПО СВЕТА!

Къде да се насладим на истински хубаво кафе. Мммм, кафето! Независимо как го предпочитате – черно и силно, със захар и гъст каймак или с пръски мляко - хубавото кафе е напитка, което може само с една глътка да те вдъхнови и понесе, също като вятър, в един друг свят на емоции и чувства и да превземе всичките ти сетива.

Защо да пиете зелен чай?

Защо да пиете зелен чай?

Справете се със своя „страх да не изпусна нещо“ и „опознайте себе си". Ако се разхождате с носа си в телефона, ако имате нужда от почасово "напомняне" да дишате, ако чакате обаждане за спешна медицинска помощ, преди да промените начина си на живот, тогава може би навика за пиене на зелен чай е нещото за вас.

ВАРЕНЕ НА КАФЕ

ВАРЕНЕ НА КАФЕ

За да преживеете истинско и невероятно кафе изживяване, несъмнено напитката Ви трябва да бъде приготвена по подходящ начин. Съществуват различни методи за варене на кафе, които могат най-общо да се сведат до 4 основни вида: 

ГУРМЕ КАФЕ

ГУРМЕ КАФЕ

Кафето не е просто една от най-популярните напитки в света. То носи със себе си радост и настроение, глътка свежест преди започването на натоварения работен ден, вдъхновение и покой. Чаша хубаво кафе сутрин, ни дава летящ старт, от който се нуждаем, за да посрещнем предизвикателствата на деня.

РЕЦЕПТИ

РЕЦЕПТИ

Сути Бейкуел с вкус на горски плодове

2 помпи сироп Амарето, Sweetbird 

50 мл смути Малина и Касис, Sweetbird

ИСТОРИЯ НА КАКАОТО

ИСТОРИЯ НА КАКАОТО

Завладяващият вкус на какаото е познат от векове. То е консумирано още преди около 5000 г. от пред-колумбийските цивилизации в Мезоамерика, между които маите, ацтеките и олмеките. Маите са вярвали, че какаото е божествена храна, дарена им от пернатата змия след като богинята пра-майка Xmucane (Ексмукане) създала хората от царевица.

ЛЕГЕНДИ И ИСТОРИЯ ЗА ЧАЯ

ЛЕГЕНДИ И ИСТОРИЯ ЗА ЧАЯ

Според проучвания чаят е най-консумираната напитка в света след водата. Тази така освежаваща и любима на милиони хора напитка се приготвя чрез сваряване или запарване на обработени и ферментирали листа от чаен храст (Camellia sinensis) или от различни части на други растения (цветове, листа, плодове) и билки.

ИСТОРИЯ НА КАФЕТО

ИСТОРИЯ НА КАФЕТО

Историята за откриването на кафето се губи назад във вековете. Съществуват множество легенди за откриването на тази ободряваща и ароматна напитка с милиони почитатели по цял  свят. Една от тях ни връща още във 9 век, когато етиопския пастир Калид  забелязал, че козите му стават много игриви и буйни и остават такива дори и през нощта след като са яли листа и плодове от определен вид храст.

Вълна от кафе